Erikoishoidot

O.T.E.-hoito

Uutta Hieromuksessa! O.T.E.-hoito on kivuton kalvonavaustekniikka, joka sopii jokaiselle. Se rentouttaa, vähentää lihaskireyttä ja lisää nestekiertoa – näin se myös vähentää kipuja ja puutumisoireita. Samalla se toimii hyvänä stressinpoistajana. O.T.E.-hoitokäsittely kestää 60 tai 90 minuuttia. Tule reippaasti kokeilemaan!
Jos sinulla on kysyttävää O.T.E.-hoidosta, niin vastaan kysymyksiisi mieluiten sähköpostitse. Voit lähettää viestisi osoitteeseen satu@hieromus.com.

Kuumakivihieronta

Oletko stressaantunut? Anna lämpimien, pyöreiksi hiottujen kivien hyväillä ihoasi ja tunne aromaattisen öljyn tuoksu. Todellinen rentoutuspaketti, joka voidaan suorittaa joko vain asettelemalla kivet eri puolille kehoa tai käyttämällä kiviä klassisen hieronnan apuna.

Imukuppihieronta

Imukuppien käyttö hieronnassa vie vaikutuksen syvemmälle kehoon kuin tavallinen klassinen hieronta. Se avaa kalvoja ja nopeuttaa aineenvaihduntaa. Hoitomuotona imukuppihieronta on erittäin tehokas, joten hoidon kesto voi olla lyhyempi kuin klassisessa hieronnassa, esim. niska-hartia-selkähieronta vie klassisessa hieronnassa 45 minuuttia, imukupeilla 30 minuuttia.
Erittäin kireiden lihasten avaaminen imukuppihieronnalla on usein kivuttomampaa kuin klassisella hieronnalla. Toisaalta imukupit saattavat myös aiheuttaa mustelmia.
Koska vaikutus on tehokas, suositellaan hoidon jälkeen normaalia runsaampaa veden nauttimista.

Akupunktio

Vuosituhansia vanha kiinalainen hoitomuoto, joka sopii hyvin stressin ja sen aiheuttamien ongelmien hoitoon. Näihin kuuluvat lihaskireydet ja -säryt, jännitysniska sekä univaikeudet. Akupunktiota voidaan käyttää myös apuna esim. tupakasta vierottamiseen. Hoidon teho nähdään tapauksesta riippuen 5-7 hoitokerran jälkeen.
Koska kivunsietokyky on hyvin henkilökohtainen asia, emme voi taata täysin kivutonta hoitoa, mutta voimme yrittää eliminoida tuskan parhaamme mukaan.

Aromaterapia

Aromaterapia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa yhdistyvät hieronta ja aromaattiset öljyt. Perusöljyyn sekoitetaan joko yhtä tai useampaa tuoksuvaa öljyä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.
Kaikilla aromaattisillla öljyillä on toki omat vaikutuksensa, mutta ns. ”oikeaa” öljyä juuri tiettyyn tilanteeseen tai asiaan ei sinällään ole. Oikea on se, joka juuri sillä hetkellä tuntuu parhaalta asiakkaan mielestä.
Hoidossa käsitellään selkä, jalat ja kädet sekä kasvot. Öljyjä ei kannata huuhtoa hoidon jälkeen pois, sillä ne vaikuttavat vielä pitkään varsinaisen hoitotapahtuman jälkeen. Rentoutunut lopputulos on siis aromaattisen öljyn tai öljyjen sekoituksen, hieronnan ja kehoon imeytyneen öljyn yhteisvaikutusta. Hoito kestää kaksi tuntia.
Tule rohkeasti kokeilemaan ja nauttimaan tuoksujen maailmasta!

Craniosacral therapy

Craniosacral therapy, kraniosakraaliterapia, on tohtori John I. Upledgerin kehittämä hoitomuoto. Se perustuu kraniosakraalirytmin tunnusteluun (palpointiin) ja rytmin korjaamiseen. Hengityksen ja sydämen rytmit on helppo kuulla, mutta kraniosakraalirytmin palpointiin on harjaannuttava.

Nimi Craniosacral therapy tulee sanoista cranium = kallo, sacrum = ristiluu sekä therapy eli hoito. Hoidon nimelle ei vielä ole löydetty tarkkaa suomennosvastinetta.
Hoitoja annetaan oppilastyönä.

Kalevalainen jäsenkorjaus

Suomalaiseen kansanparannusperinteeseen kuuluva hoitomuoto, joka on hyvin hellävarainen ja pehmeä. Hoidossa käytetään hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, joten kipua ei synny.
Hoidolla tasapainotetaan kehoa ja rentoutetaan niveliä ja sidekudoksia sekä avataan hermopinteitä. Hoitokerta kestää 60-90 minuuttia.
Hoitoja annetaan oppilastyönä.

Reiki-hoito

Reiki on japanilaisen Usui-papin kehittämä energiahoito. Se rentouttaa, rauhoittaa ja auttaa kehoa parantumaan. Hyvä hoito stressaantuneille ja niille, joiden oireita voidaan pitää stressiperäisinä.
Hoito suoritetaan ilman väliaineita niin, että asiakas lepää hierontapöydällä vaatteet päällä.

Naurujooga

Naurujooga on kuin tehty meille suomalaisille, jotka emme puhu emmekä pussaa ja vaikenemmekin kahdella kielellä. Naurujooga on naurua ilman syytä, eli vaikka sitä harjoitetaankin ryhmässä, ei se perustu vitsien kerronnalle.
Ideana on herättää nauru. Aluksi nauramme vaikkei naurattaisikaan – tässä meillä on apuna tukku erilaisia harjoituksia, joiden tekeminen ei vaadi taitoa vaan leikkimieltä. Siitä naurujoogassa onkin kyse: leikistä.
Naurujooga sopii loistavasti ohjelmanumeroksi kaikenlaisiin ryhmätilaisuuksiin, kuten firmojen kevät- tai pikkujouluihin tai vaikkapa polttareihin.
Kerää porukka, minä tuon kaiken muun. Palvelu tarjolla kuljetusteknisistä syistä vain pääkaupunkiseudulla. Pieniä ryhmiä voin ohjata toimitiloissani Arkadiankadulla.